Pasirinkite puslapį

Naujienos

Ką girdėjote apie IELTS? Brangus. Sudėtingas. Apipintas mitais. Sužinoti apie IELTS iš pirmų lūpų, išsklaidyti abejones ir pasitikrinti anglų kalbos žinias, gebėjimus ir įgūdžius gimnazistams padėjo Britų Tarybos (British Council), kuri Lietuvoje vykdo tarptautinį anglų kalbos IELTS egzaminą, komanda, spalio 25 d. atvykusi į mūsų mokyklą ir suteikusi galimybę 50 gimnazistų laikyti bandomąjį IELTS egzaminą. ‚Ar palikote visus asmeninius daiktus tam skirtoje patalpoje?‘, egzamino vykdytojos klausimas glumino beveik kiekvieną, besiregistruojantį egzaminui. Raktus, laikrodžius, vandens buteliukus su etiketėmis – viską palikti. 125 cm. tarp suolų. Atmosfera priminė tikrą egzaminą. Jau palikdami gimnaziją su lagaminais pilnais gimnazistų darbų, Britų Tarybos darbuotojai pasakys, kad pirmą kartą susidūrė su tokia gera atmosfera per IELTS bandomąjį egzaminą. Nei vieno nereikėjo drausminti, visi gimnazistai buvo pagarbūs, susikaupę ir labai malonūs – džiaugėsi egzamino vykdytojai.

Pradžioje pristatę Britų Tarybos vykdomą tarptautinį anglų kalbos IELTS egzaminą, egzamino vykdytojai davė naudingų patarimų, kaip pasiruošti egzaminui, kur rasti informacijos bei pagalbos.

Kai jau visi mokiniai gyveno rudens atostogų nuotaikomis, 50 ryžtingiausių išėjo iš gimnazijos tik pavakary. Jie atliko klausymo, skaitymo ir rašymo užduotis kaip tikrame egzamine, o gimnazijos salėje oras įkaito ne tik nuo saulės, bet ir nuo susikaupimo ir įtampos.

„Skaitymo užduočiai pakako laiko, o rašymui pritrūko. Neužteko laiko nei sinonimams rasti, nei pasitikrint gramatiką, nei šiaip padoriai persiskaityti ką buvau parašęs. Bet tikrai džiaugiuosi, kad buvo galima pasitikrinti savo gebėjimus, o svarbiausia susipažinti su pačia tvarka ,ypatingai laiko limitu‘,- sakė IV-okas gimnazistas Mantas Birškus.

Rezultatų, kurie gimnazistams bus atsiųsti į jų nurodytus elektroninius paštus,  teks laukti 4-6 savaites.