Pasirinkite puslapį

Naujienos

Į balandžio pabaigoje vyksiantį III-iąjį jaunujų filologų konkurso etapą pateko 8 Palangos senosios gimnazijos mokinių darbai: 4 vertimai, 1 poezijos rinkinys, 1 publicistikos darbas ir 1 – prozos.

Finaliniam konkurso etapui pateikti IV C kl. gimnazistės Skaistės Andriekutės interviu „Saulėgrąžų laukas“, II A kl. gimnazistės Danielės Augustytės novelės, III A kl. mokinio Lino Daukšo eilėraščiai. Visų šių darbų vadovė – lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Jūratė Galinauskienė.

Vertimų sekcijoje bus vertinami III A kl. gimnazisto Tomo Jakubausko vertimas iš anglų kalbos (Aidan Cottrell-Boyce „Naktinio darbo Pabaiga“), kuriam vadovavo anglų kalbos mokytoja Gintarė Žindulienė ir lietuvių kalbos – J. Galinauskienė; III A kl. gimnazistės Gabijos Valužytės vertimas iš prancūzų kalbos (Laurent Petitmangin „Tai, ko reikia naktį“), kuriam vadovavo prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Živilė Vaičiūnienė ir lietuvių kalbos – J. Galinauskienė; IV E kl. gimnazisto Mato Junčio vertimas iš prancūzų kalbos (ištrauka iš Jean-Baptiste Andrea kūrinio „Velniai ir šventieji“), kuriam vadovavo prancūzų k. mokytoja Ž. Vaičiūnienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Aušra Šeštokienė; III C kl. gimnazistės Milos Skuodaitės vertimas iš ukrainiečių kalbos (ištrauka iš Dzvinka Маtijaš kūrinio ,,Rekviem lapkričiui“), kuriam vadovavo rusų kalbos mokytoja ekspertė Liudmila Augucevičienė ir lietuvių kalbos – A. Šeštokienė bei III C kl. gimnazistės Ilzės Galdikaitės vertimas iš vokiečių kalbos (Evaldas Arencas. ,,Šokolado kvapas“). Ilzę konkursui paruošė vokiečių kalbos mokytoja metodininkė Giedrė Arlauskienė ir lietuvių kalbos mokytoja metodininkė A. Šeštokienė.

Darbus vertino ir konkursui atrinko Palangos senosios gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Jūratė Galinauskienė, mūsų gimnazijos ir „Baltijos“ pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Rita Dočkuvienė bei Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Rima Šalkauskienė.

56-asis šalies Jaunųjų filologų konkursas vyks balandžio 27-28 dienomis mūsų gimnazijoje.

Gimnazijos žurnalistai