Pasirinkite puslapį

Naujienos

Balandžio 19 d., penktadienį, Palangos senosios gimnazijos mažojoje aktų salėje vyko konferencija „Tiškevičių Palanga“. Konferencijoje mokiniai atskleidė įdomius šio kurorto istorijos ir architektūros puslapius.

Renginį vedė charizmatiškosios II B kl. mokinės Ugnė Salytė ir Karolina Mikėnaitė, savo profesionalumu ir žavesiu kūrusios jaukią ir įkvepiančią atmosferą.

Istorinius pranešimus ruošė IIB kl. klasės mokinės Gintarė Petrauskaitė, Eva Serepinaitė. Konferencijoje turėjome ir viešnią iš Vilniaus, buvusią mūsų gimnazistę Mūzą Otiliją Svetickaitę, kuri plačiau papasakojo apie Palangos vilas.

Egilė Kvietkauskas, Urtė Deksnytė ir Vilius Maksimovas iš II A kl. klasės pasidalino savo tyrimais apie „Baltojo angelo“, „Mahortos“ ir „Jūros akies“ vilas. Jie ne tik papasakojo apie šių pastatų istoriją, bet ir atliko geometrijos analizę. Mokiniai apskaičiavo vyraujančias geometrines figūras vilose bei jų kampus, demonstruodami matematines žinias ir gebėjimą jas taikyti realiose situacijose.

Goda Petkevičiūtė iš II B klasės pasirinko praktinį tyrimą. Ji apskaičiavo „Anapilio“ vilos plotą ir įvertino, kiek šiandienos kainomis kainuotų pakeisti grindis. Šis tyrimas leido suvokti ne tik vilos dydį, bet ir įvertinti jos restauravimo išlaidas.

II D kl. gimnazistės Dalia Jurevičiūtė ir Laisvė Paulikaitė pakėlė akis į dangų ir ėmėsi tyrinėti Palangos pušynų pušų posvyrio kampus. Jų darbas leido geriau suprasti pušų augimo ypatumus ir gamtos dėsnius.

Visų mokinių pranešimai pasižymėjo kruopščiu darbu, kūrybiškumu ir gebėjimu tyrinėti įvairius Tiškevičių Palangos aspektus. Konferencijos dalyviai sužinojo naujų faktų ir Įdomybių apie Palangos miestą.

Konferencijos pabaigoje Dorotėja Šleiniūtė surengė interaktyvų žaidimą „Kahoot“, skirtą patikrinti mokinių, dalyvavusių konferencijoje, žinias. Šis žaidimas ne tik leido įtvirtinti įgytas žinias, bet ir sukėlė daug teigiamų emocijų.

Konferencijai mokinius rengė istorijos mokytoja metodininkė Ilona Pociuvienė ir matematikos mokytojos metodininkės Aušra Ševeliova bei Vijutė Mickuvienė.

Eva Serepinaitė, II B kl. mokinė