Pasirinkite puslapį

Naujienos

Pasaulinė Žemės diena minima kovo 20 – 21 d. (pavasario lygiadienio metu). Pasaulinę Žemės dieną Jungtinės Tautos oficialiai paskelbė 1971 m.

Lietuvai atgavus Nepriklausomybę Žemės dienos iniciatorius John McConnell kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas tapti Žemės globėjais, o pavasario ekvinokciją, kuri skirtingose planetos vietose yra kovo 20-21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną.

Atsiliepdamas į šį kreipimąsi Lietuvos Respublikos Atkuriamasis Seimas (tuometinė Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba) 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje.

Ši diena kasmet minima ir mūsų gimnazijoje. Šiais metais antrokės gimnazistės Akvilė Paulius, Emilija Šporaitė, Rūta Kniežaitė ir Gita Rackevičiūtė I – II gimnazistams gamtos mokslų pamokose skaitė pranešimus apie Žemės dieną.

Taip pat II – ų klasių gimnazistai dalyvavo aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ ketvirtąjį kartą vykstančioje aplinkosauginėje konferencijoje „Įdomioji ekologija“, skirtoje paminėti Žemės dienai. Nuotolinėje konferencijoje įvairių sričių ekspertai aptarė būdus, padedančius mažinti maisto švaistymą bei maisto atliekas, supažindino su pakuočių perdirbimo procesu bei rūšiavimo įtaka jo efektyvumui, pristatė, kaip surenkamos tekstilės bei elektronikos atliekos, kur jos keliauja ir ką su jomis dar galima nuveikti.

Aušra Žemaitaitienė, chemijos mokytoja metodininkė