Pasirinkite puslapį

Naujienos

Šeštadienį (gegužės 6-ąją) baigėsi 35-oji respublikinė geografijos olimpiada, vykusi Mažeikiuose. Pirmą kartą finaliniame etape dalyvavo net 4 Palangos senosios gimnazijos mokiniai (mokytojas Nerijus Vaišvilas). Labiausiai pasisekė antrokui gimnazistui Tomui Jakubauskui, iškovojusiam sidabro medalį.

Finaliniame etape taip pat dalyvavo gimnazistai Jokūbas Gudaitis, Aistė Jukniūtė ir Karolis Račkauskas.

Kaip pasakojo mokinius ruošęs geografijos mokytojas N. Vaišvilas, Tomas turėtų būti pakviestas dalyvauti tarptautinėje Baltijos šalių geografijos olimpiadoje, vyksiančioje birželio mėnesį Estijoje (Tartu mieste) ir Latvijoje (mieste Valka).

„Kadangi jau pernai Tomas pademonstravo puikias geografijos žinias, pelnė ne vieną apdovanojimą, tai ir šįkart rezultatas nenustebino. Žinoma, labai džiugu, juo labiau kad tai ir mano auklėtinis, bet džiaugiuosi dėl visų gimnazijos mokinių, dar niekada tiek daug mūsų mokinių nėra dalyvavusių finaliniame etape. Sveikinu visus, įgijus patirties ir pajautus olimpinę dvasią“, – džiaugėsi mokytojas N. Vaišvilas.

Pats Tomas papasakojo, jog geografija labiau domėtis ėmė aštuntoje klasėje, kai buvo paskatintas tuometės mokytojos. Kai vaikinas paniro į geografijos mokslus, taip ir tęsia savo kelionę.

Paklaustas, ar galvoja dalyvaudamas olimpiadose, konkursuose apie laimėjimus, jis patikino, kad tikrai ne. „Laimėjimų nesitikiu, nes jeigu nepasiseks, tuomet ir širdgėlos nebus, o kai pasiseka, tai džiaugsmas būna begalinis. Jau vien patekti į respublikinį turą – nuotykis, tad jau ir tai pergalė“, – kalbėjo gimnazistas.

Jis pripažino, kad jam pasaulis atrodo labai įdomus, jau yra šiek tiek pakeliavęs, bet ateityje tikisi ir daugiau. „Šiuo metu svajoju aplankyti ne tokią ir tolimą šalį – Vengriją, mane žavi ten esanti gamta, architektūra“, – pripažino Tomas.

Sveikiname ir linkime visų svajonių išsipildymo!