Pasirinkite puslapį

Naujienos

Kovo 7-ąją Palangos senojoje gimnazijoje lankėsi VU Šiaulių akademijos doc. Dr. Dalia Jakaitė, suteikusi galimybę abiturientams daugiau sužinoti apie rašytoją Vincą Mykolaitį-Putiną, kurio 130-ies metų sukaktį šiemet minime, ir jo kūrybą. Viešnia vedė paskaitą pavadinimu „Vinco Mykolaičio-Putino keliai ir kryžkeliai“.

Kaip pastebėjo lektorė, šiemet minima ir garsiausio V. Mykolaičio-Putino romano „Altorių šešėly“ sukaktis – nuo išleidimo praėjo 90 metų. Neabejotinai, kad tai vienas geriausiai vertinamų ir vienas iš mėgstamiausių privalomų skaityti mokiniams kūrinių. Nors pradžioje būta ir įvairiausios kritikos.

Tad kas gi tas Liudas Vasaris? Kiek jame yra Vinco Mykolaičio-Putino ir atvirkščiai, kuri iš veikėjų moterų, supusių Liudą, kuria įdomiausios įspūdį, o kurioms epochoms jos galėtų atstovauti pagal savo požiūrius, kurie literatūros kritikai galėtų papildyti žinių bagažą, – į tokius ir panašius klausimus atsakė lektorė, suteikusi papildomų žinių egzaminams besiruošiantiems gimnazijos ketvirtokams.