Pasirinkite puslapį

Naujienos

Lapkričio 21 dieną Palangos senosios gimnazijos IIC klasės mokiniai, lydimi auklėtojos Astos Pantelejevos ir mokytojos Jūratės Vaišvilės, išvyko į Klaipėdos universitetą, taip iškeisdami pamoką į paskaitą.

Ten vyko susitikimas su dėstytoja, kuri mums vedė paskaitą „Kūrybiškumas – dovana ar sunkus darbas“. Paskaitos metu buvome supažindinti su  įvairiausiomis kūrybiškumo pusėmis. Sužinojome tai, kad suaugusių žmonių kūrybiškumas labai skiriasi nuo vaikų. Suaugęs turi įdėti daugiau darbo ir, norėdamas pritraukti kitų dėmesį, turi sukurti ką nors naujo, išskirtinio. O vaikai teturi jau sukurtą dalyką perteikti savaip. Todėl vaikai užsiima menine kūryba, o subrendęs žmogus daugiausiai sudėtingesne, technine kūryba bei menine ir moksline. Be to, sužinojome, iš kur kyla kūrybiškumas ir kas jį slopina.

Įgytas naujas žinias išbandėme žaisdami žaidimus. Pirmoji užduotis buvo pratęsti pasaką „Kartą gyveno vadybininkas. Eidamas į darbą jis sutiko Undinėlę…“. Įdomu tai, kad nei kartą nepasikartojo vienodi pasakojimai, išskiriant tai, kad mūsų visų kūrybiškumas yra skirtingas. Taip pat sužaidėme žaidimą „Pabaikite piešinius“, kur reikėjo pasitelkti savo vaizduotę ir duotame lape su tokiomis pat figūromis pavaizduoti bet kokį dalyką, kurį įsivaizduoji, kurio dalis būtų figūra. Galiausiai padėkojome dėstytojai, palikome Klaipėdos universitetą ir grįžome į Palangos senąją gimnaziją išsiaiškinę, jog kūrybiškumas yra ir dovana, ir darbas. Ir įsitikinę, kad bet kas gali būti kūrybingas, tik tu dar gal to neatskleidei.

 IIC klasės mokinė Izabelė Marija KAMINSKAITĖ