Pasirinkite puslapį

Naujienos

Palangos senojoje gimnazijoje lankėsi Rytų Europos studijų centro atstovai,  Lietuvos  karo akademijos atstovai, NATO priešakinių pajėgų Nyderlandų kontingento kariai. Susitikimo su gimnazistais metu kariškiai pasakojo apie NATO priešakinio bataliono (eFP) ir jo tarptautinės kovinės grupės (MNBG) indėlį į Lietuvos saugumą. Aktyviausi klausytojai apdovanoti NATO MNBG simboliniais prizais.

Po paskaitos Generolo Jono Žemaičio karo akademijos atstovai gimnazistams paruošė kliūčių ruožą, kuriame moksleiviai galėjo išbandyti ištvermę. Nyderlandų kariai moksleiviams demonstravo ir leido pasimatuoti savo ekipuotę, olandų karo medikai gimnazistus mokė pirmosios medicininės pagalbos subtilybių. Drąsiausi moksleiviai patys galėjo išbandyti gautas žinias ir olandų kariams uždėti turniketus. Moksleiviai turėjo progą interaktyviai ir smagiai susipažinti su Nyderlandų kariuomene, o olandų kariai – pabendrauti su jaunimu ir daugiau sužinoti apie Lietuvą.

Pagrindinis Nyderlandų Karalystės karių buvimo Lietuvoje tikslas – stiprinti NATO rytinio flango saugumą ir kolektyvinę gynybą. Šalia karinio aspekto ne mažiau svarbus – vienybės su Lietuva jausmas. Būtent bendravimas su Lietuvos žmonėmis suteikia progą Nyderlandų kariams tiesiogiai išreikšti solidarumą ir pasiryžimą ginti mūsų valstybę.

Šiuos renginius organizuoja Rytų Europos studijų centras kartu su Nyderlandų Karalystės ambasada Lietuvoje bendradarbiaujant su Generolo Jono Žemaičio karo akademija ir Lietuvos mokyklomis.