Pasirinkite puslapį

Naujienos

Trečiadienį, spalio 26 d., gimnazijoje viešėjo ir savo patirtimi dalijosi žurnalo „Reitingai“ vyr. redaktorius Gintaras Sarafinas. Jis skaitė gimnazistams pranešimus apie studijų ir karjeros pasirinkimus, taip suteikdamas galimybę kiekvienam pamąstyti apie savo ateitį.

Gimnazistai patikino, kad pranešimai buvo išties įdomūs ir naudingi. Svečias, kuris dažnai viešai dalijasi įžvalgomis apie švietimo problemas, trumpai pristatė tris etapus, kuriais reikėtų vadovautis, kad mokiniai tinkamai pasirinktų profesiją.

„Pirmiausia reikia pažinti save (tam gali padėti nurodyti testai), tuomet nusistatyti savo gyvenimo tikslą (pagal jį nuspręsti karjeros kelią) ir galiausiai žvalgytis į universitetų ar profesinių mokyklų siūlomas studijų programas Lietuvoje ir užsienyje“, – tokiu modeliu pasiūlė naudotis G. Sarafinas.

Taip pat jis pasiūlė lankytis universitetuose, savanoriauti, „pašešėliauti“ – būti kažkokios profesijos atstovo šešėlyje, pavyzdžiui, jei kažkas norėtų būti farmacininku, tai galėtų dieną padirbėti vaistininku ir pažiūrėti, kaip ten darbuotojai dirba. Išgirsta ir kitų pratimų, kurie padėtų pažinti save ir nusistatyti karjeros kelią.

Emilia SEBECKIS, IIE klasės mokinė