Pasirinkite puslapį

Naujienos

Balandžio 28-29 dienomis Palangos senosios gimnazijos I-II klasių mokiniai vyko į Vilnių. Ten mūsų laukė turininga edukacinė programa. Pirma mūsų stotelė buvo Lukiškių kalėjimas. Visi buvome suskirstyti į tris grupes su skirtingomis gidėmis. Ten pajutome tą išskirtinę atmosferą, pavaikštinėjome po itin mažas ir nejaukias kalinių kameras, išgirdome įdomiausių istorijų apie ten vyravusią tvarką, kalinių kasdienybę ir jų pomėgius. Kaliniais trumpai pasijutome ir mes patys. Į namus parsivežėme po nuotrauką, kokia būna daroma sulaikius įtariamąjį.

Apie patį Vilnių galėjome sužinoti daugiau ir kitose veiklose. Po pietų dalyvavome orientaciniame žaidime „Nedingusio Vilniaus paieškos”. Visi žaidėme jį atskirai laisvu laiku. Po orientacinio žaidimo aš ir mano draugai lipome į Trijų Kryžių kalną pamatyti Vilnių iš aukštai. Vaizdas išties buvo nuostabus. Kiti taip pat pasivaikščiojo po Vilnių ten, kur labiausiai norėjosi. Bet tuo mūsų dienos pramogos nesibaigė.

Vakare dalyvavome ekskursijoje „Šiurpios Vilniaus istorijos”, bet istorijos nebuvo tokios jau šiurpios, kokių tikėjomės. Prisiklausėme daug pasakojimų apie šmėklas, bet šiuolaikinio jaunimo taip lengvai neišgąsdinsi. Tad kantriai sekdami gidės pėdomis, grožėjomės Vilniumi.

Kitą rytą mūsų laukė paskutinė ekskursijos dalis – „Pabėgimų kambarys”. Tai įdomus žaidimas, kurio metu kiekvienai komandai savo kambariuose teko išmėginti gebėjimą dirbti kartu, efektyviai spręsti problemas ir bendrauti kaip tikrai stipriai komandai. Užduotys buvo sudėtingos, nematytos, todėl teko surasti bendrą kalbą, jog galėtume ištrūkti iš kambario.

Ši ekskursija į Vilnių paliko daugybę įspūdžių. Daug sužinojome apie mūsų šalies sostinę.

Gabija Stankevičiūtė

Palangos senosios gimnazijos IIA klasės mokinė