Pasirinkite puslapį

Naujienos

Jau penktą kartą Lietuvos tautinis olimpinis komitetas organizavo Olimpinio švietimo forumą. Šiemet forumo tema „Sportas + švietimas = 21 amžiaus galimybės“. Renginyje buvo žvelgiama į ateitį: pranešimuose skambėjo mintys apie naujas ugdymo per sportą tendencijas, apie tai, kaip ir kokios kompetencijos gali būti formuojamos per sportą, kaip sportas gali padėti ugdymo procesui. Šiemet Palangos senajai  gimnazijai Olimpinio švietimo forume‘2019 atstovavo IIIC klasės gimnazistės Gabija Gliožerytė ir Ugnė Mažutytė kartu su kūno kultūros mokytoja eksperte Dalia Rakauskiene. Merginos Lietuvos kūno kultūros mokytojams ir sporto treneriams pristatė pranešimą, kuriame papasakojo apie Palangos senojoje gimnazijoje vykstančias sportines veiklas. Kalbėjo apie mokinių poreikius ir galimybes dabartinėje mokykloje. Palangos senosios gimnazijos veiklaus jaunimo grupės „Sportuojantys moksliukai“  dalyvės  Gabija ir Ugnė teigė, jog „grupinis veiklos metodas yra pats tinkamiausias olimpinėms vertybėms ugdyti švietimo įstaigose. Tai sutelkia, leidžia mąstyti, mokytis, veikti – būti kūrybingiems, atsakingiems ir svarbiems“.

Mokytoja Dalia Rakauskienė dalyvavo diskusijoje, kurioje kartu su sporto kolegomis – Lietuvos sporto universiteto prorektoriumi, Lietuvos bokso vyriausiu treneriu Vidu Bružu, Lietuvos golfo federacijos generaliniu sekretoriumi Mindaugu Markevičiumi, Bronislovu Šimokaičiu – Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacijos nariu, bokso treneriu – ieškojo sąlyčio taškų tarp sporto ir kūno kultūros, kaip mokomojo dalyko ugdymo įstaigose, diskutavo, kaip pasiekti kuo aukštesnį įvairaus amžiaus mokinių sveikatingumo lygį, kaip siekti optimalaus bendravimo ir bendradarbiavimo tarp įvairių sportą propaguojančių institucijų.

Grįžusios Ugnė, Gabija ir mokytoja Dalia su dar didesniu entuziazmu padės ir toliau Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui įgyvendinti olimpinio švietimo programas, projektus, skirtus olimpinių idėjų ir vertybių ugdymui, puoselėjimui ir sklaidai Lietuvoje.

Mokytoja Dalia Rakauskienė