Pasirinkite puslapį

Karjeros ir verslumo ugdymo diena Palangos senojoje gimnazijoje

Sausio 12 d. Palangos senojoje gimnazijoje vyko Karjeros ir verslumo ugdymo diena. Mokiniai buvo pakviesti klausyti motyvacinių ir informacinių paskaitų, turėjo galimybę pateikti klausimus, konsultuotis asmeniškai. Dauguma pranešėjų, atvykusių pasidalinti savo sėkmės istorijomis ir praktiniais patarimais, – Gimnazijos alumniai: Darius Kniūkšta- „Trys Kubai“ įkūrėjas, Youtube ir Twitch.tv turinio kūrėjas, Dominykas Karpovič – Sype (inovatyvios grįžtamojo ryšio platformos) vadovas, Homo Eminens strategijos ir inovacijų patarėjų komandos partneris, House Of Faige mados namų bendraįkūrėjas, Juozas Rimgaila- tarptautinės įmonės Monify Loans Lietuvos padalinio vadovas Rygoje, Tautvydas Lubys – Palangos kultūros ir jaunimo centro renginių organizatorius, Giedrė Grigūnaitė, Viktorija Šauklytė- Generolo J.Žemaičio karo akademijos studentės, Dalia Zokienė, Palangos miesto apylinkės teismo Teisėjo padėjėja.

Atsižvelgus į mokinių poreikius, buvo pakviesti ne tik šią mokyklą baigę savo sričių profesionalai: apie dizainerio darbo specifiką su mokiniais kalbėjo Prof. Vakaris Bernotas, Lietuvos dailės akademijos profesorius, dizaineris. Būsimiems medikams į klausimus atsakė Palangos asmens sveikatos priežiūros centro direktorė, šeimos gydytoja Jūratė Mikutienė. Verslo konsultantas Aras Mileška drąsino imtis verslo iniciatyvų.

Vieną iš aktualiausių paskaitų baigiamųjų klasių gimnazistams vedė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) konsultantė Odeta Kardauskė. Ji ne tik informavo apie pagrindinius žingsnius pildant stojimo į aukštąją mokyklą prašymą, bet akcentavo naujoves, pristatė aktualiausių specialybių sąrašą, atsakė į mokinių bei mokytojų klausimus.